Logo Rijksoverheid, link naar hoofdpagina

wiki Nationaal Archief

Melding

Let op: DUTO verhuist vanaf 5 april naar de website van het Nationaal Archief. Vanaf dat moment is de wiki beschikbaar op https://www.nationaalarchief.nl/archiveren/duto

DUTO wiki

 
 
(29 tussenliggende versies door 5 gebruikers worden niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{DUTOmenu|DUTO Inleiding}}
+
{{DUTOmenu|DUTO wiki}}
{{Lead|In opdracht van het ministerie van OCW, heeft het Nationaal Archief een lijst van kwaliteitseisen voor de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie ontwikkeld, kortweg DUTO. Met de DUTO-eisen kunnen overheidsorganen bepalen welke maatregelen ze moeten nemen om de digitale informatie die ze ontvangen en creëren, duurzaam toegankelijk te maken. DUTO is bedoeld voor alle informatieprofessionals die betrokken zijn bij het (her)inrichten van werkprocessen en de daarbij gebruikte applicaties. Op deze pagina staat hoe professionals kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van DUTO. De achtergronden van DUTO zijn bedoeld ter informatie, ze zijn geen onderdeel van de DUTO-eisen.}}
+
{{Lead|DUTO is een standaard programma van kwaliteitseisen voor de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie. De eisen gaan over de inhoud van de overheidsinformatie en de functionaliteit om toegang te krijgen tot overheidsinformatie. Met de DUTO-eisen kunnen overheidsorganen bepalen welke maatregelen ze moeten nemen om de digitale informatie die ze ontvangen en creëren, duurzaam toegankelijk te maken. DUTO is bedoeld voor alle informatieprofessionals die betrokken zijn bij het (her)inrichten van werkprocessen en de daarbij gebruikte applicaties.}}
 +
 
 
==Over deze versie==
 
==Over deze versie==
Dit is DUTO 0.4. Deze versie is vastgesteld tijdens de DUTO-stuurgroep van 12 april 2016.  
+
Dit is DUTO 1.0. Deze versie is vastgesteld tijdens de DUTO-stuurgroep van 12 april 2016.  
Zie het [[DUTO:wijzigingen|overzicht van wijzigingen voor wijzigingen ten opzichte van de vorige versies]].
+
Zie het [[DUTO:Overzicht wijzigingen|overzicht van wijzigingen voor wijzigingen ten opzichte van de vorige versies]].
  
 
==Reageren==
 
==Reageren==
Om reacties te kunnen plaatsen en reacties van anderen te kunnen zien, kun je een account aanmaken.  
+
Wij nodigen je uit om op deze wiki mee te praten over de inhoud van DUTO. Om reacties te kunnen plaatsen en reacties van anderen te kunnen zien, kun je een account aanmaken.  
 +
 
 
==Contact==
 
==Contact==
Je kunt contact opnemen met de beheerder van DUTO via een e-mail naar [mailto:duto@nationaalarchief.nl duto@nationaalarchief.nl]. Bijvoorbeeld met het verzoek om een presentatie te geven of om te praten over de toepassing van DUTO in de eigen organisatie.
+
Praktische vragen over DUTO kunnen per e-mail opgestuurd worden naar [mailto:contact@nationaalarchief.nl contact@nationaalarchief.nl]. Bijvoorbeeld een verzoek om een presentatie te geven of om te praten over de toepassing van DUTO in de eigen organisatie.
 
{{Reactieknop}}
 
{{Reactieknop}}
 +
 +
 +
[[Categorie:DUTO]]

Huidige versie van 10 okt 2016 om 11:33

DUTO wiki >  DUTO wiki
DUTO is een standaard programma van kwaliteitseisen voor de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatieInformatie die de overheid zelf maakt of ontvangt bij het uitvoeren van haar taken.. De eisen gaan over de inhoud van de overheidsinformatie en de functionaliteit om toegangRecht, gelegenheid of hulpmiddel voor het vinden, gebruiken of terugzoeken van informatie. te krijgen tot overheidsinformatie. Met de DUTO-eisen kunnen overheidsorganen bepalen welke maatregelen ze moeten nemen om de digitale informatie die ze ontvangen en creëren, duurzaam toegankelijkToegankelijk betekent vindbaar, beschikbaar, leesbaar, interpreteerbaar en betrouwbaar voor degenen die er recht op hebben, vanaf het moment van ontstaan en voor zolang als noodzakelijk. Duurzaam betekent dat de toegankelijkheid van de informatie bestand is tegen veranderingen van elke aard. te maken. DUTO is bedoeld voor alle informatieprofessionals die betrokken zijn bij het (her)inrichten van werkprocessen en de daarbij gebruikte applicaties.

Over deze versieEen afzonderlijk informatieobject uit een reeks die door opeenvolgende wijzigingen is ontstaan.

Dit is DUTO 1.0. Deze versie is vastgesteld tijdens de DUTO-stuurgroep van 12 april 2016. Zie het overzicht van wijzigingen voor wijzigingen ten opzichte van de vorige versies.

Reageren

Wij nodigen je uit om op deze wiki mee te praten over de inhoud van DUTO. Om reacties te kunnen plaatsen en reacties van anderen te kunnen zien, kun je een account aanmaken.

Contact

Praktische vragen over DUTO kunnen per e-mail opgestuurd worden naar contact@nationaalarchief.nl. Bijvoorbeeld een verzoek om een presentatie te geven of om te praten over de toepassing van DUTO in de eigen organisatie.
wiki Nationaal Archief